Tájékoztatás

 

Tájékoztatjuk meglévő és leendő kedves ügyfeleinket, hogy

Bölcske községben a Magyar Államkincstár az állampapír forgalmazás területén kihelyezett ügyfélfogadást tart az alábbi helyen és időpontban:

Könyvtár épületében, Bölcske, Szentháromság tér 6.

  1. október 6. (szerda) 9:00 – 15:00 óra között

 

A Magyar Állam minden 2005. december 31 után született gyermeknek 42.500.-Ft életkezdési támogatást  ad.

Ez Kincstári Start-számlára, Babakötvénybe helyezhető, ami jelenleg 6,3%-al kamatozik.

 

Az ügyintézés az alábbi szolgáltatásokra terjed ki:

  • Kincstári Start-számla nyitása = Babakötvény
  • Értékpapír nyilvántartási-számla nyitása
  • Állampapír forgalmazás

Miért érdemes a Kincstárban állampapírt vásárolni?

Az Óvodakert indítását az Agrárminisztérium támogatásával megvalósuló Országos Iskolakert-fejlesztési Program, Iskolakert Alapozó Alapprogram III. üteme tette lehetővé 2020-ban, a szükséges eszközök biztosításával és szakmai segítségnyújtással.

Logók:

 

614af0644f766

 

 

 

 

 

 

 Fényképek:

614af0029092c

 

2021. évi beszámoló:

 

Óvodakert beszámoló

 

Óvodakertünk veteményesét a falusi konyhakert mintájára alakítottuk ki. Óvodánkban tavasszal a gyermekek folyamatosan gondozták, művelték a zöldséges és virágos kertet is. Az időjárástól függően az ősszel földbe duggatott hagymákat kiszedtük, salátákat leszedtük és frissen el is fogyasztottuk. A parlagon maradt földet a gyerekek előkészítették a tavaszi veteményezéshez, felásták, kigazolták. Mielőtt földbe tették a magokat kis kapájukkal fellazították a földet, majd átgereblyézték. A csoportok külön-külön döntötték el, hogy mit vetnek el. Került a földbe sárgarépa, retek, borsó, tök, paradicsom palánta és sok más is. A csoportokban előnevelt paradicsom palántákat kiültettük a kertekbe. Ügyeltünk arra, hogy betartsák a biokertészkedés szempontjait. Vegyszer és permetezés helyett a védelmet az biztosítja, hogy a hagymát a sárgarépa közelébe duggatják, elriasztva ezzel a sárgarépa- és hagymalegyet. Így a hasznos növénytársításokat is megismerhetik a gyerekek. A paradicsom palánták gyors növekedése szükségessé tette a karózást, melyet nagycsoportosainkkal együtt végeztünk, közben tanulták ennek jelentőségét, a kalapács biztonságos használatát. A mindennapi kerti munkák végzése közben a gyermekek elsajátították a kerti szerszámok helyes és biztonságos használatát, és karbantartását azzal, hogy a munka végeztével megtisztították azokat.

Míg a nagyok a veteményeskertnél foglalatoskodtak, addig a kisebbek a virágos kertből húzták ki a gyomot. Helyi virágkertészek által felajánlott egynyári virágok kerültek a földbe, melyeket a gyerekekkel együtt ültetünk el. A virágosládák megtöltésében is mindenki részt vett.

A sok esőzésnek köszönhetően megtelt az esővíz gyűjtő, melyből a gyermekek locsolhatták kertjeiket. Ezáltal megtapasztalták, megtanulták a víztakarékosság egyik módját. A nyári melegben a gyerekek minden reggel, még a hőség beállta előtt elvégzik a szükséges kerti feladatokat (gyomlálás, kapálás, öntözés).

 

Bölcske, 2021. június 03.

 

Géczi-Grega Szilvia

 

Baranya Megyei Kormányhivatal BA/V/1804-144/2020 hirdetménye kavicsbánya ügyben eljárás felfüggesztéséről

Bölcske Községi Önkormányzat
Cím: 7025 Bölcske, Kossuth L. út 5.
Telefon/Fax: +36-75 / 535-012
Web: www.bolcske.hu
E-mail: polghiv@bolcske.hu
Polgármester: Baranya István
Bölcske Községi Önkormányzat és Költségvetési Szervei DPO felelőse:
Kozma Lívia
Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rend:
Hétfő: 8.00 - 12.00 h
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 13.00 - 16.00 h
Csütörtök: 13.00 - 16.00 h
Péntek: 8.00 - 12.00 h
 

Gyengénlátóknak