A 2019/2020-as tanév első féléve lezárult.

A diákok a napokban megkapják vagy megkapták a félévi értesítőket, melyek azonban csak tájékoztatásul szolgálnak szülőnek tanulónak egyaránt. Vannak olyan gyerekek, akik a jegyek miatt szorongani kezdenek, és esetleg nem mernek hazamenni a félévi értesítő átvétele után.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei az alábbiakat javasolják az érintetteknek:

  • A szülők beszélgessenek sokat gyermekeikkel a mindennapi dolgokról, azokról az esetlegesen felmerülő problémákról, melyek a diákoknak szorongást okozhatnak!
  • A gyermekek legyenek bizalmasak szüleikhez, rokonaikhoz, barátaikhoz, hiszen a nehéz helyzetekben a hozzánk legközelebb álló személyek tudnak leginkább segítséget és támogatást nyújtani!
  • A család együtt nézze át az e-napló vagy a félévi értesítő jegyeit! Beszéljék meg akár a pedagógusokkal közösen, hogy mit lehet és kell tennie a gyermeknek azért, hogy az érdemjegy a második félévben javuljon!
  • A szülőnek egész félévben érdemes nyomon követni gyermeke érdemjegyeit, hogy ne a félév végén szembesüljön azzal, hogy nem a számukra megfelelő osztályzatot kapta a diák.

Ha esetleg mégis megtörténik, hogy a szorongó gyermek a félévi értesítő átvétele után nem  megy haza, a szülők haladéktalanul értesítsék bármelyik rendőri szervet, vagy hívják a 107-es, illetve a 112-es segélyhívó valamelyikét! A legfontosabb az, hogy tanulással és odafigyeléssel a félévi jegy a tanév végére javítható!

Tolna Megyei Rendőr-Főkapitányság, Bűnmegelőzés 7100 Szekszárd, Mészáros Lázár utca 19-21

Bölcske Községi Önkormányzat
Cím: 7025 Bölcske, Kossuth L. út 5.
Telefon/Fax: +36-75 / 535-012
Web: www.bolcske.hu
E-mail: polghiv@bolcske.hu
Polgármester: Baranya István
Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rend:
Hétfő: 8.00 - 12.00 h
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 13.00 - 16.00 h
Csütörtök: 13.00 - 16.00 h
Péntek: 8.00 - 12.00 h