Elektronikus ügyintézés
TIPP: Kőtár
Az i.e. 1900 körül kialakuló bronzkor egyik központi területe, a külföldi és hazai régészeti irodalom sokat emlegetett lelőhelye Bölcske, amely a római kori úthálózat egyik állomása volt, dunai átkelőhellyel. Ezt bizonyítja az első magyarországi víz alatti régészeti feltárás eredményeképpen előkerült oltárkövek sokasága, amelyeknek a kőtárunk ad otthont.

Még több Bölcskei látnivaló

Mi újság Bölcskén?

SAJTÓKÖZLEMÉNY - A bölcskei Mozi épület komplex energiahatékonysági fejlesztése

A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága, a TOP-3.2.1-15 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése tárgyú felhívást tett közzé, melyen Bölcske KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT Több, mint 34.37 Millió ft vissza nem térítendő támogatást nyert.

34.370.238,- Ft vissza nem térítendő támogatást nyertünk a TOP-3.2.1-15-TL1-2016-00010 kódszámú, „A bölcskei Mozi épület komplex energiahatékonysági fejlesztése” című pályázatunkkal. A támogatás intenzitása a Projekt elszámolható összköltségének 100 %-a.

A projekt keretében Bölcske Község Önkormányzat a Hrsz.: 617/1, 7025 Bölcske, Szentháromság tér 6. szám alatti, jelenleg II rossz energetikai minősítésű mozi épületének energetikai korszerűsítését szeretné megvalósítani. A fejlesztés keretében az épület homlokzati-, lábazati-, pincefödém-, tetőtér oldali szigetelése, külső nyílászáróinak cseréje, valamint akadálymentesítés valósul meg, melynek eredményeként az épület CC korszerű energetikai minőség szerinti besorolásúvá válik.

A fejlesztés elsődleges célja a mozi épületének költségcsökkentése, ezáltal pedig megtakarítás elérése az intézmény számára, továbbá az épületet igénybe vevők körülményeinek jelentős mértékben történő javítása. Átfogó céljaink között szerepel az energiahatékonyság javulásának elérése és energiatakarékos épület kialakítása. A fejlesztés megvalósításával jelentős költségmegtakarítás érhető el, de az intézmény számára a projekt nem válik jövedelemtermelővé. A projekt megvalósításával az önkormányzat hozzájárul az alacsony szén-dioxid kibocsátású gazdaság céljai eléréséhez, az üvegháztartású gázok kibocsátásának csökkentéséhez, továbbá a megújuló energiaforrások fokozottabb használatához, ezáltal a projekt illeszkedik a Terület- és Településfejlesztési fejlesztési Operatív Program céljaihoz.

A projekt megvalósítása előreláthatóan 12 hónapot vesz igénybe. A projekt tervezett kezdési időpontja: 2017. augusztus 01. A projekt tervezett befejezési időpontja: 2018. július 31.

A projekt a Széchenyi 2020 Program keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósul meg.