TIPP: Horgásztanya
A Horgász egyesület 2015-ben újította fel a horgásztanyát melyet fás, füves terület ölel körbe a vízparton és saját csónakkikötővel rendelkezik . Előre bejelentett igény esetén lehetőség van kenuzásra, csónakázásra.

Még több Bölcskei látnivaló

Mi újság Bölcskén?

Hogyan hívjunk mentőt?

Mentés szükségessége esetén bárki hívhat mentőt a Magyarország területén.

A 104-es segélyhívószámot és a 112-es segélyszolgálat az ország területén bárhonnan - mobiltelefonról is - ingyenesen lehet hívni.

Ezentúl minden mentőállomásra érkező telefonhívást átirányítják egy központi telefonra. A hívás a 26 irányító központ egyikébe fut be, majd innen riasztják a 229 mentőállomás 771 mentőegysége közül azt, amely legközelebb található a hívóhoz. A diszpécserek egyébként egészségügyi végzettséggel rendelkeznek, így instruálhatják a hívót, és ha szükséges, döntést hoznak a teendőkről.

Fontos tehát , hogy a gyorsabb ügyintézés érdekében ezentúl ne a mentőállomás közvetlen telefonszámát tárcsázzuk, hanem minden szükséges esetben a 104-es segélyhívót vagy a 112-es segélyszolgálatot.

Bölcske esetében a legközelebbi mentőállomás a dunaföldvári, aki eddig őket tárcsázta, a jövőben ne tegye, mert a közvetlen hívásra nem kezdhetik meg a vonulást.